Direktlänk till inlägg 5 juli 2013
Det här är receptet till mina goda semlemuffins
Ugnstemperatur 200 grader C
Varmluft 175 grader C
Ingredienser :
100 g smör
1 och en halv dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Såhär gör du :
1. Sätt ungnen på 200 grader med varmluft 175.
2. Rör smält smör och socker poröst. 3. Tillsätt äggen en i taget under kraftig omrörning.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
5. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt mjölken.
6. Klicka ut smeten i pappersformar på en plåt eller nåt.
7. Sätt in den i ugnen.
8. Ha den i ugnen i ca 20 min.
9. När dom är gräddade delar du dom på två delar.
10. Sen låter du dom svalna.
11. Vispa grädde !
12. Klicka på grädde som det ser ut som en semla.
13. Sen ta på någon frukt eller nåt (jag tog jordgubb o banan) och lägg det över grädden.
14. Lägg över den andra delen av brödet och lägg över en liten bit av frukten som du la innuti över och sila över florsocker. Klar att servera !
// Valentina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
|||
29 | 30 |
31 | |||||||
|